LAND VAN FIETSLEGENDES

Valloire is een niet te missen plek voor fietsliefhebbers, de wielrenners van de Tour de France hebben de bergpas van Galibier vaak beklommen (2642 m), 2011 blijft een memorabel jaar, de 100e verjaardag van de eerste keer dat de Tour de France over de Galibier kwam. Sindsdien is deze bergpas beroemd geworden en is ze 58 keer beklommen, waarvan 34 keer sinds 1947, dit maakt het de meest beklommen bergpas van de Franse Alpen.

De bergpas van Le Télégraphe en die van Galibier zijn legendarisch en mythisch voor alle fietsliefhebbers. De bergpas van Galibier behoort tot de “hors catégorie” en heeft de geschiedenis van de Tour de France gevormd.

Zodra de pas weer open is beklimmen solitaire wielrenners en groepen de 17 km vanaf Valloire en genieten van de prachtige landschappen die zich voor hun ogen onthullen!

De Galibier ligt tussen het departement Savoie in het noorden en Hautes-Alpes in het zuiden en verbindt Saint-Michel-de-Maurienne via de bergpas van Le Télégraphe met Briançon en met La Grave via de bergpas van Le Lautaret!

Iedere zomer verwelkomt Valloire minstens 10 internationale fietsevenementen die door Valloire komen of hier hun vertrekpunt hebben: La Supergranfondo – La Haute Route – de Touretappe Savoie Mont Blanc…

De toeristen die door Valloire komen of er verblijven kunnen volop van hun vakantieplek genieten, op maar 17 km van de top van de Galibier!