EROPUIT GAAN…

In de zomer is VALLOIRE een paradijs voor wandelaars van 14 000 hectare, dat door generaties landbouwers en schapenhoeders is gevormd en waar paden door alpenweiden kronkelen en naar de hoogste omliggende toppen lopen, van de bergpas van Le Télégraphe (1556 m) tot de bergpas van Galibier (2642 m).

In de winter kunt u de gehuchten ontdekken waar VALLOIRE uit bestaat, de skilift van La Brive omhoog nemen om over het pad van La Séa te slenteren en het panorama te bewonderen, of een tocht met sneeuwraketten maken.

Zowel in de winter als in de zomer vertellen de professionele berggidsen en begeleiders over de geschiedenis van Valloire, terwijl ze u de flora en fauna en alle geheimpjes van de gouden vallei laten ontdekken.

In Valloire zult u prachtige en authentieke bergen ontdekken. Het natuurspektakel strekt zich voor u uit als u over de kilometerslange paden wandelt.
In dit majestueuze en grootse decor kunt u ook met de lokale bevolking kletsen, die u vast en zeker een verhaal of een anekdote over hun dorp zullen vertellen.

De Valloire app laat alle wandelpaden, fietspaden en trail circuits zien met een virtuele gids en een realtime geolokalisatie.

 • Kaart met de F.F.C. wandel- en fietspaden (mountainbike): 
  Met deze kaart, met een schaal van 1:33 333, kunt u te voet of op de mountainbike de gouden vallei en de mooie omliggende sites ontdekken: Le Galibier, Les Aiguilles d’Arves, Le Mont Thabor, Le Seuil des Rochilles… De tochten zijn in samenwerking met de berggidsen van Maurienne samengesteld.
  De kaart is te koop bij het VVV: € 6

   

  Het pad van La séa: 
  Ontdek het plezier van de bergen zonder te forceren! Ga met de skilift van Le Crêt de la Brive (2100 m) en de stoeltjeslift van Le Lac de la Vieille naar de alpenweiden om van een prachtig uitzicht over de Alpen te genieten.
  Een stop op het terras van het restaurant l’Alp de Zélie, een picknick middenin de bergen? Loop het themapad van La Séa af, ontdek het meer Le Lac de la Vieille, ga lopend of met de lift terug naar het dorp, geniet van de frisse lucht! Zin in spanning en sensatie? Verwen uzelf met een vlucht in een paraglider voor twee, maak een afdaling onder begeleiding op een Mountain board of met de mountainbike.

  carte_rando-472x629
 • E18_plan_pietons_SEM-1

  Download de plattegrond van de wandelpaden die vanaf de skiliften te bereiken zijn.

  Voorzieningen:
  – picknick zones
  – restaurant in de bergen “L’Alp de Zélie”
  – restaurant in de bergen “Les Mérégers”
  – restaurant l’Edelweiss (Pré-Rond)
  – de alpenweide van Geneuil

 • Le sentier éco-sylve de Poingt Ravier : 
  parcours pédagogique de 3 kms balisés en forêt, avec la collaboration de l’ONF.
  Information sur demande à l’Office de Tourisme.

   

  Le Parcours de Santé de la Valloirette : 2 km – 5 pôles d’exercices.

   

  Autour du Mont Thabor
  Guide de randonnées « Tous les Tours du Thabor » en vente à l’Office de Tourisme : 25 €

   

  Et pour que la montagne reste un plaisir, consultez les conseils du site Prévention Eté du Ministère chargé des Sports.

  APernet-Valloire-5085
 • OT Valloire été Bike

  Itinéraires de descente VTT : 
  Depuis la télécabine du Crêt de la Brive et du télésiège du Lac de la Vieille accès à:
  > plus de 33 km de pistes descendantes aménagées et balisées
  > 17 pistes entre alpages et forêts
  > 1 stade de descente tracé par le champion Michael Pascal

  Télécharger le plan des circuits VTT de descente