Atelier 1720

Atelier 1720

Beschrijving

Atelier 1720. is een natuurlijk verfatelier dat kleuren aanbiedt op wol en katoenen garens voor breien, haken of weven, maar ook op oude linnen stoffen en biologisch katoen.

Na 2 jaar activiteit op de hoogten van Valloire in Geneuil, opent Atelier 1720. zijn atelier - winkel in het hart van het dorp.

Elke verving wordt uitsluitend met de hand gemaakt in ons atelier.
We kweken een deel van onze pigmenten in Valloire. De zaden zijn biologisch en we selecteren honingdragende variëteiten om de bijen te helpen bij de bestuiving.
Sommige variëteiten worden op duurzame wijze geoogst en de plantenextracten zijn afkomstig van een GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerde biologische keten.
Alle vezels die we gebruiken zijn 100% natuurlijk.
Wat we bieden:

We bieden je onze natuurlijke kleuren aan via een breed assortiment garens (wol, merino, zijde, katoen, enz.) om te breien, haken of weven en via een selectie van artikelen die door ons zijn gebreid of met de hand zijn geweven.

We bieden ook textielproducten aan die geverfd zijn met verschillende textieldruktechnieken.

In samenwerking met ambachtslieden die dezelfde waarden delen als de werkplaats, laten we een breed scala aan vaardigheden zien, van mandenmakerij en leerbewerking tot zeepmakerij en andere activiteiten met een speciale link naar planten en traditionele ambachten.

Atelier 1720