Eropuit…

In de zomer biedt Valloire 14.000 hectare aan wandelgebieden, gevormd door generaties van boeren en herders. Het kronkelt er van de paden door de alpenweiden of over de hoogste bergtoppen, van de Col du Télégraphe (1556 m) tot aan de Col du Galibier (2642 m).

‘s Winters leiden de paden naar de verschillende gehuchtjes van Valloire, naar de top van gondellift Crêt de la Brive om het Séa pad te bewandelen en het uitzicht te bewonderen, of naar de sneeuwschoenwandelpaden.

Zowel in de winter als in de zomer vertellen onze berggidsen je graag over de geschiedenis van Valloire, de flora en fauna maar ook de best bewaarde geheimen van de Gouden Vallei.

In Valloire kun je een uniek en ongerept berggebied ontdekken. De kilometers lange wandelpaden nemen je mee door de schitterende natuur. In deze fantastische omgeving kun je tijdens een tocht kennismaken met de lokale bewoners die je graag hun verhalen over het dorp vertellen.

Via de App Valloire heb je toegang tot wandeltochten, mountainbikepaden, trailrunning parcoursen met een virtuele coach en realtime geolocalisatie.

 • Zomerkaart wandelingen en mountainbike parcoursen van de Franse Fietsfederatie 
  Deze kaart op schaal (1:33.333) biedt je de mogelijkheid om te voet of met de mountainbike de Gouden Vallei en het omliggende landschap te ontdekken: de Galibier, de Aiguilles d’Arves, de Mont Thabor, de Seuil des Rochilles… Deze wandelroutes zijn gemaakt in samenwerking met de berggidsen van de Mauriennevallei.
  De kaart is te koop bij het VVV-kantoor: € 6

  Séa pad: 
  Ontdek de bergen zonder je in te hoeven spannen! Dankzij de gondellift Crêt de la Brive (2100 m) en de stoeltjeslift van Lac de la Vieille kun je direct naar de alpenweiden voor een uniek uitzicht op de Alpen.
  Even een pauze nemen op het terras van restaurant l’Alp de Zélie of picknicken in de bergen? Kies dan voor de themawandeling over het Séa pad en ontdek het Lac de la Vieille. Het dorp is te voet of met de gondellift bereikbaar. Zin in wat sensatie? Ga dan voor een tweezits parasailvlucht, een afdaling met een mountainboard (onder begeleiding) of mountainbike.

  carte_rando-472x629
 • E18_plan_pietons_SEM-1

  Download de plattegrond van de wandelpaden die ‘s zomers via de skiliften bereikbaar zijn.

  Faciliteiten:
  – picknickplaatsen
  – bergrestaurant L’Alp de Zélie 
  – bergrestaurant Les Mérégers 
  – restaurant L’Edelweiss (Pré-Rond)
  – Snackbar L’Alpage de Geneuil

 • Het Eco-Sylve pad naar Poingt Ravier: 
  Een pedagogisch parcours van 3 km door het bos, in samenwerking met het ONF (Franse bosbeheer).
  Informatie op aanvraag bij het VVV-kantoor.

   

  Fitnessparcours La Valloirette: 2 km – 5 haltes met fitnessapparaten.

   

  Rondom de Mont Thabor
  Wandelgids “Tous les Tours du Thabor” te koop bij het VVV-kantoor: € 25

   

  En zodat de bergactiviteiten een plezierige ervaring blijft kun je de tips van het Ministerie van Sport bekijken via de website Prévention Eté (Franse website).

  radnonnee-valloie.jpg
 • vit-amis-trois-croix-valloie.jpg

  Afdalingsroutes voor mountainbikes: 
  Vanuit gondellift Crêt de la Brive en stoeltjeslift Lac de la Vieille heb je toegang tot:
  > meer dan 33 km aan speciale afdalingspistes
  > 17 pistes door alpenweiden en bossen
  > 1 afdalingsparcours ontworpen door mountainbike kampioen Michael Pascal

  Download de plattegrond van de mountainbike afdalingsparcoursen