DAGELIJKS EROP UIT….

In de zomer is VALLOIRE een paradijs voor wandelaars met 14 000 hectare land dat door generaties landbouwers en schapenhoeders is gevormd. De natuurlijke paden kronkelen door alpenweiden en over terrassen, van de bergpas van Le Télégraphe (1556 m) tot aan de bergpas van Le Galibier (2642 m).

  • randonne-famille-lac-vieille-valloire.jpg
  • vue-valloire-acces-station-valloire.jpg
  • randonnee-sportive-valloire-galibier.jpg

In de winter staat VALLOIRE bekend om zijn skigebied, zijn zonuren en zijn sportieve activiteiten.

Zowel in de winter als in de zomer vertellen onze vele professionele begeleiders en berggidsen over de geschiedenis van Valloire en ze laten u de flora en fauna en de tochten rondom het dorp ontdekken… met sneeuwraketten, met ski’s, op de snowboard… bij het zien van zulke prachtige panorama’s wordt alles duidelijk.

Eropuit….

In de zomer biedt Valloire 14.000 hectare aan wandelgebieden, gevormd door generaties van boeren en herders. Het kronkelt er van de paden door de alpenweiden of over de hoogste bergtoppen, van de Col du Télégraphe (1556 m) tot aan de Col du Galibier (2642 m).

‘s Winters staat Valloire bekend om zijn skigebied, het grote aantal zonne-uren en de divrese sportactiviteiten.

Zowel in de winter als in de zomer vertellen onze berggidsen je graag over de geschiedenis van Valloire. Tijdens tijdens sneeuwschoenwandelingen, ski- of snowboardtochten nemen ze je mee om de flora en fauna te ontdekken van deze schitterende omgeving.