Streek van fietslegendes 

Valloire is een bestemming bij uitstek voor fietsfanaten. Wielrenners van de Tour de France hebben talloze malen de Col du Galibier beklommen (2642 m), en 2011 blijft een bijzonder jaar vanwege het 100-jarige bestaan van de etappe langs de Galibier. De bekende bergpas werd in totaal 58 keer beklommen, waarvan 34 sinds 1947, wat het de meest bereden bergpas van de Franse Alpen maakt.

De Col du Télégraphe en de Col du Galibier zijn voor alle fietsliefhebbers legendarische bergpassen. De Col du Galibier, een “hors categorie” etappe, heeft de geschiedenis van de Tour de France gekenmerkt.

Deze bergpas ligt tussen de departementen van de Savoie in het noorden en de Hautes-Alpes in het zuiden, met toegang tot Saint-Michel-de-Maurienne via de Col du Télégraphe, tot Briançon en La Grave via de Col du Lautaret. Vanaf de opening van de bergpas fietsen wielrenners alleen of in groepjes vanuit Valloire deze klim van 17 km terwijl ze genieten van het fantastische landschap!

Elke zomer organiseert Valloire niet minder dan 10 internationale fietsevenementen die door Valloire lopen of die vertrekken vanuit het skioord: de Supergranfondo – La Haute Route – Etappe van de Tour Savoie Mont-Blanc…

Bezoekers kunnen volop genieten van hun vakantielocatie op slechts 17 km van de hellingen van de Galibier!