Streek van fietslegendes – Het Wielrennen in Valloire, een onmisbare fietsbestemming

Valloire is een bestemming bij uitstek voor fietsfanaten. Wielrenners van de Tour de France hebben talloze malen de Col du Galibier beklommen (2642 m), en 2011 blijft een bijzonder jaar vanwege het 100-jarige bestaan van de etappe langs de Galibier. De bekende bergpas werd in totaal 58 keer beklommen, waarvan 34 sinds 1947, wat het de meest bereden bergpas van de Franse Alpen maakt.

De Col du Télégraphe en de Col du Galibier zijn voor alle fietsliefhebbers legendarische bergpassen. De Col du Galibier, een “hors categorie” etappe, heeft de geschiedenis van de Tour de France gekenmerkt.

Deze bergpas ligt tussen de departementen van de Savoie in het noorden en de Hautes-Alpes in het zuiden, met toegang tot Saint-Michel-de-Maurienne via de Col du Télégraphe, tot Briançon en La Grave via de Col du Lautaret. Vanaf de opening van de bergpas fietsen wielrenners alleen of in groepjes vanuit Valloire deze klim van 17 km terwijl ze genieten van het fantastische landschap!

 

Internationale fiets evenementen voor alle niveaus

In de zomer wordt Valloire het startpunt of doorgangsplaats voor vele internationale fietsmanifestaties, zoals de Tour de France, de Pape Marmotte Granfondo, en de Etape du Tour Savoie Mont Blanc. Andere fiets evenementen in Valloire zijn onder meer de Galibier Challenge. Als de eerste cyclosportieve evenement in de Franse bergen biedt het deelnemers de mogelijkheid om de Col du Galibier te beklimmen na de officiële opening van de weg voor de zomerperiode. De metershoge sneeuwmuren omlijsten de weg. Een onvergetelijke ervaring. De Galibier op Fietsen is een unieke gelegenheid om de beklimming van de Col du Galibier in alle rust te maken, omdat de weg ‘s ochtends vanaf Plan-Lachat gesloten is voor auto’s en motoren. Dit evenement staat open voor alle fietsen en vindt drie keer per zomer plaats.

 

Geniet van de perfecte balans tussen sport, natuur en ontspanning

Of je nu verblijft in Valloire of gewoon op doorreis bent, ons dorp-resort is een ideale fietsbestemming. Kom je passie voor fietsen beleven in een uitzonderlijke omgeving!

Filters
3 uitvloeisels