1 - Les balcons de Valloire

1 - Les balcons de Valloire

Beschrijving

Deze gevarieerde route, soms in het bos, soms in de bergweiden, biedt prachtige uitzichten op de omliggende bergen, met name de Aiguille Noire bij Les Diseurs.

Klik op het kaartpictogram om geolocatie te activeren.

Voor de afdaling zijn er verschillende routes mogelijk, afhankelijk van je niveau en uitrusting. Een variatie is mogelijk tot aan het Fort du Télégraphe.
Technische kenmerken: brede paden.
Fysieke moeilijkheidsgraad: gemakkelijk.
Geschatte duur: 2 tot 3 uur.

Topo/stap voor stap

Vertrek - Loop vanaf het toeristenbureau de rue des Grandes Alpes op in de richting van het gehucht Les Verneys, 1 - Loop, zodra je de brug over bent, langs de parkeerplaats om de loopbrug links van de hoofdweg te nemen om het fitnessparcours "Vitta Vittel" te volgen2 - Volg, zodra je voor de manege bent aangekomen, het brede zandpad rechts van het gebouw. Na een korte klim zie je de Chapelle Saint Pierre. 3 - Ga verder omhoog en als je de Montissot stoeltjeslift bent gepasseerd, neem je de brug aan je linkerhand. Volg het pad en ga naar rechts om de kapel van Geneuil te bereiken. 4 - Bij Geneuil passeer je een drinkwaterfontein waar je je dorst kunt lessen 5 - Vervolg het pad terwijl het stijgt, langs het Edelweiss restaurant en volg dan de borden naar Chapelle des Trois Croix (door het nationale bos) 6 - Zodra je de kapel bereikt, sla je linksaf richting het gehucht Col. 7 - Je passeert de gehuchten Les Granges en Les Choseaux-Ville voordat je terugkeert naar het VVV-kantoor van Valloire. Een alternatieve route kan worden genomen tot aan het Telegraph Fort.

Tips

Voorzorgsmaatregelen:
- De routes die je neemt zijn je eigen verantwoordelijkheid. U moet een route kiezen die geschikt is voor uw fysieke en technische mogelijkheden. Als u twijfels hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met bergprofessionals.

- Controleer de weersomstandigheden voordat u op pad gaat.

- Zorg ervoor dat je goed bent uitgerust om veilig te wandelen en de grillen van het weer het hoofd te bieden.

Vertel het iemand als je alleen gaat, en zorg ervoor dat je 's ochtends vertrekt zodat je 's nachts niet overvallen wordt.

1 - Les balcons de Valloire

  • Tarieven

    • Gratis toegang.