7 - De 3 meren - VTTAE routebeschrijving

7 - De 3 meren - VTTAE routebeschrijving

Beschrijving

Een niet te missen wandeling in Valloire! Deze route van gemiddeld niveau neemt je mee over het Lac du Grand Ban via de Col en het militaire kamp van Rochilles. Bewonder de drie natuurlijke meren op grote hoogte en het adembenemende landschap!

Hoewel deze route naar schatting 3 tot 4 uur duurt, raden we je aan om een picknick mee te nemen zodat je de hele dag van de meren kunt genieten.
Technische bijzonderheden: er zijn kleine gladde stenen op het 4x4 pad.
Gemiddelde fysieke moeilijkheidsgraad vanwege de lengte en het hoogteverschil, de heenweg is helemaal bergopwaarts.
Klik op het kaartpictogram om de geolocatie te activeren.

Tips

Voorzorgsmaatregelen:
- De routes die je neemt zijn je eigen verantwoordelijkheid. U moet een route kiezen die geschikt is voor uw fysieke en technische mogelijkheden. Als u twijfels hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met bergprofessionals.

- Controleer de weersomstandigheden voordat u op pad gaat.

- Zorg ervoor dat je goed bent uitgerust om veilig te wandelen en de grillen van het weer het hoofd te bieden.

Vertel het iemand als je alleen gaat, en zorg ervoor dat je 's ochtends vertrekt zodat je 's nachts niet overvallen wordt.

Topo/stap voor stap

Vertrekpunt - Ga vanaf het toeristenbureau de rue des Grandes Alpes op in de richting van het gehucht Les Verneys 1 - Loop na de brug langs de parkeerplaats om de voetgangersbrug links van de hoofdweg te nemen om het fitnessparcours "Vitta Vittel" te volgen 2 - Ga bij de manege rechtdoor langs de stoeltjeslift Les Verneys 3 - Ga rechtdoor over het pad en vervolgens over de D902 die langs de rivier loopt in de richting van de Col du Galibier en Plan Lachat. Neem bij Ferme des Etroits de route door het gehucht Bonnenuit. 4 - Volg bij Plan Lachat het 4X4 pad naar het Lac du Grand Ban, passeer het militaire kamp en de Col des Rochilles. 5 - Volg het pad aan de linkerkant om de volgende twee meren te ontdekken. 6 - Makkelijke optie: terug langs dezelfde route. Moeilijke optie: afdaling via de combe de l'Aiguille Noire (zie zwarte route nr. 9).

7 - De 3 meren - VTTAE routebeschrijving

  • Tarieven

    • Gratis toegang.