Wandelen in Bonnenuit (la bleue) - VTTAE routebeschrijving

Wandelen in Bonnenuit (la bleue) - VTTAE routebeschrijving

Beschrijving

Een mooie route, vaak door bossen en langs de rivier. U passeert verschillende typische gehuchten, waaronder Bonnenuit, genesteld aan de voet van de Grand Galibier.

Je begint de wandeling bij het gezondheidsparcours "Vita-Vittel", waar je het Valloirette Bike Park vindt. Op weg naar het gehucht Bonnenuit komt u door verschillende typische gehuchten, bewondert u de stro- en hooisculpturen, slaat u kaas in bij de boerderij Etroits of eet u in het restaurant La Poutre.
Klik op het kaarticoon om de geolocatie te activeren.

Topo/stap voor stap

Start - Loop vanaf het toeristenbureau de rue des Grandes Alpes op in de richting van het gehucht Les Verneys. 1 - Zodra u de brug over bent, loopt u langs de parkeerplaats en neemt u de loopbrug links van de hoofdweg om het fitnessparcours "Vita Vittel" te volgen. U kunt ook gebruik maken van het Valloirette Bike Park. 2 - Wanneer u voor de manege aankomt, gaat u rechtdoor tot u bij de stoeltjeslift van Verneys komt. Je kunt de brug oversteken om de stro- en hooisculpturen te zien (volg de D902). Zo niet, ga dan rechtdoor over het pad dat langs de rivier loopt. 3 - Ga rechtdoor over het pad en vervolgens over de D902 die langs de rivier loopt in de richting van de Col du Galibier en Plan Lachat. 4 - Ga rechtdoor over het pad aan de rechterkant na de kruising met de departementale weg bij Bonnenuit. 5 - Keer terug via dezelfde route.

Tips

Voorzorgsmaatregelen:
- De routes die je neemt zijn je eigen verantwoordelijkheid. U moet een route kiezen die geschikt is voor uw fysieke en technische mogelijkheden. Als u twijfels hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met bergprofessionals.

- Controleer de weersomstandigheden voordat u op pad gaat.

- Zorg ervoor dat je goed bent uitgerust om veilig te wandelen en de grillen van het weer het hoofd te bieden.

Vertel het iemand als je alleen gaat, en zorg ervoor dat je 's ochtends vertrekt zodat je 's nachts niet overvallen wordt.

Wandelen in Bonnenuit (la bleue) - VTTAE routebeschrijving

  • Tarieven

    • Gratis toegang.