Le chemin du facteur depuis Valloire

Beschrijving

Deze route is een variant van de Balcons de Valloire en brengt je naar Valmeinier, op de Chemin du facteur. Het is een mooie omweg door het staatsbos.

Klik op het kaartpictogram om geolocatie te activeren.
Technisch niveau: blauw
Fysiek niveau: gemiddeld

Topo/stap voor stap

Vertrek - Loop vanaf het toeristenbureau de rue des Grandes Alpes op in de richting van het gehucht Les Verneys, 1 - Loop, zodra je de brug over bent, langs de parkeerplaats om de loopbrug links van de hoofdweg te nemen om het fitnessparcours "Vitta Vittel" te volgen2 - Volg, zodra je voor de manege bent aangekomen, het brede zandpad rechts van het gebouw. Na een korte klim zie je de Chapelle Saint Pierre. 3 - Ga verder omhoog en als je de Montissot stoeltjeslift bent gepasseerd, neem je de brug aan je linkerhand. Volg het pad en ga naar rechts om de kapel van Geneuil te bereiken. 4 - Bij Geneuil passeer je een drinkwaterfontein waar je je dorst kunt lessen 5 - Volg het stijgende pad, passeer het restaurant Edelweiss en volg dan de borden naar Chapelle des Trois Croix (door het nationale bos) 6 - Iets voordat je aankomt, kun je rechtsaf slaan richting Valmeinier (het is mogelijk om tot Chapelle des Trois Croix te gaan). 7 - Volg de 4x4 piste (Arméra skipiste) die u langs de TS des grandes droses brengt. 8 - Bij het lyceum neemt u de terugweg die u naar de Chapelle des Trois Croix brengt. 9 - Zodra u de kapel bereikt, slaat u linksaf richting het gehucht Col. 10 - U komt door de gehuchten Les Granges en Les Choseaux-Ville voordat u terugkeert naar het VVV-kantoor van Valloire.

Tips

Voorzorgsmaatregelen:
- De routes die je neemt zijn je eigen verantwoordelijkheid. U moet een route kiezen die geschikt is voor uw fysieke en technische mogelijkheden. Als u twijfels hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met bergprofessionals.

- Controleer de weersomstandigheden voordat u op pad gaat.

- Zorg ervoor dat je goed bent uitgerust om veilig te wandelen en de grillen van het weer het hoofd te bieden.

Vertel het iemand als je alleen gaat, en zorg ervoor dat je 's ochtends vertrekt zodat je 's nachts niet overvallen wordt.

Le chemin du facteur depuis Valloire

  • Tarieven

    • Gratis toegang.