Les Balcons de Valloire - itinéraire raquettes

Les Balcons de Valloire - itinéraire raquettes

Beschrijving

Dit is een heerlijke, zonnige sneeuwschoenwandeling. Het biedt prachtige uitzichten op de omliggende bergen, vooral op de Aiguille Noire.

De afdaling begint tussen de kabelbaan en het restaurant Alp de Zélie. Verderop gaat het pad omhoog. Na een korte klim om je op te warmen, neemt dit pad je mee buiten de gebaande paden om het Crey du Quart-massief te ontdekken.
Daarna volgt een lange afdaling met afwisselend bospassages en een balkonpad met adembenemende uitzichten over de vallei.

Topo/stap voor stap

0 - Begin bovenaan de kabelbaan Crêt de la Brive.
1: Sla rechtsaf, tussen de kabelbaan en het restaurant Alp de Zélie. Het pad bevindt zich onder de kabelbaan.
2: Ga omhoog boven de Crête stoeltjeslift en naar beneden het bos in bij de kruising met het panoramapad.
3: Ga naar links richting Poingt Rogereuil. Kijk uit voor de spoorwegovergang naar restaurant L'Edelweiss. Je passeert voor het restaurant.
4: Kom aan bij l'Archaz waar je de pendelbus kunt nemen of reken op ongeveer 30 minuten als je je sneeuwschoenen uittrekt om over de weg naar Valloire te komen.
naar Valloire over de weg.

Tips

Tijdens het wandelen zijn er een paar dingen die je ervaring aangenamer en veiliger kunnen maken. Wandelstokken verbeteren het evenwicht, stijgijzers zorgen voor grip voordat je je sneeuwschoenen aantrekt en regelmatige hydratatie is essentieel.

Neem een fles water en snacks mee om je energie op peil te houden. Bescherm jezelf tegen de zon met zonnebrandcrème en een zonnebril. Zorg voor een paar handschoenen, warme sokken en een warme, waterdichte broek.
Neem een verrekijker mee om je avontuur een extra dimensie te geven.

Controleer tot slot de weersomstandigheden en het lawinegevaar voordat je op pad gaat. Vertel iemand over je reisroute, want de communicatie kan beperkt zijn. Met deze kleine aanpassingen haal je het meeste uit je uitstapje.

Les Balcons de Valloire - itinéraire raquettes

  • Tarieven

    • Gratis voor kinderen onder de 5 jaar, ouder dan 75 jaar.

      Gondeltoegang via voetgangerslift of geldige skipas.