Sculpture végétale

Sculpture végétale

Beschrijving

MANDIER, VROUWELIJK DIER
Deze innovatieve sculptuur die planten, aarde en turf combineert, is gemaakt door Christian Burger, beeldhouwer en beeldend kunstenaar en Cynthya Jaeglé, berggids en natuuronderzoeker

Dit beeld wordt u aangeboden door de vereniging Paille et Foin Valloire-Galibier, in samenwerking met Valloire Tourisme en de gemeente Valloire.

Het unieke werk dat voor je staat is tegelijkertijd innovatief, experimenteel en evoluerend.

Innovatief door de veelheid aan gebruikte natuurlijke materialen: hooi, vaste planten, grassen, mossen, korstmossen voor het uiterlijk; turf, leem, grond voor constructief ontwerp.

Experimenteel door de combinatie van materialen die het zichtbare deel van de sculptuur vormen: hooi en levende planten.

Schaalbaar door groei, bloei en kleurvariatie van planten gedurende de seizoenen.


Door zijn nauwe geschiedenis met beeldhouwkunst en door de wens om de weg vrij te maken voor nieuwe creatieve ontdekkingen, is Valloire de ideale plek om dergelijke artistieke expressie te ervaren.
Het idee om hier, in Les Verneys, een dergelijk werk op te zetten, lag voor de hand, aangezien het gehucht elke winter gastheer is van de internationale wedstrijd ijssculpturen en elke zomer de wedstrijd stro- en hooisculpturen.


Veel plezier met rondlopen rond het beeld om te proberen de verschillende aanwezige soorten te herkennen: aardbeien, duizendblad, klaprozen, pompoenen, bonen, bosbessen, anjers, distels van Valloire...

Sculpture végétale

  • Tarieven

    • Gratis toegang.