Sentier Vita-Vittel, itinéraire raquettes

Sentier Vita-Vittel, itinéraire raquettes

Beschrijving

Het Vita-vittel pad aan de rand van Valloire loopt langs de rivier.
Het is populair bij gezinnen met jonge kinderen en sportliefhebbers. In de winter kan het gebruikt worden met of zonder sneeuwschoenen, of met een kinderwagen of slee.

Dit beboste parcours heeft verschillende oefenstations, een opwarmgedeelte, twee flexibiliteits- en krachtgedeeltes, een coördinatie- en balansgedeelte en een balans- en ontspanningsgedeelte.
Het is een zeer aangename route, beschut door de bomen, die ook bij slecht weer kan worden gebruikt.

Tips

Tijdens het wandelen zijn er een paar dingen die je ervaring aangenamer en veiliger kunnen maken. Wandelstokken verbeteren het evenwicht, stijgijzers zorgen voor grip voordat je je sneeuwschoenen aantrekt en regelmatige hydratatie is essentieel.

Neem een fles water en snacks mee om je energie op peil te houden. Bescherm jezelf tegen de zon met zonnebrandcrème en een zonnebril. Zorg voor een paar handschoenen, warme sokken en een warme, waterdichte broek.
Neem een verrekijker mee om je avontuur een extra dimensie te geven.

Controleer tot slot de weersomstandigheden en het lawinegevaar voordat je op pad gaat. Vertel iemand over je reisroute, want de communicatie kan beperkt zijn. Met deze kleine aanpassingen haal je het meeste uit je uitstapje.

Waarschuwing bezoekers

Hoog risico op ijzel. Wees extra voorzichtig. Op grond van een gemeentelijke verordening is het voetgangers tot nader order verboden om gebruik te maken van het gedeelte dat van de manege naar de stoeltjeslift van Verneys leidt.

Sentier Vita-Vittel, itinéraire raquettes

  • Tarieven

    • Gratis toegang.