Ronde van de Grand Galibier via de Col de la Ponsonnière - VTTAE Routebeschrijving

Beschrijving

Bedwing een deel van de legendarische Ultra Raid de la Meije-race. Op deze hoogvliegende route kun je meren op grote hoogte en hoge berglandschappen bewonderen. Mythische passen en uitzonderlijk terrein wachten op je.

Klik op het kaartpictogram om geolocatie te activeren.
Voordelen: meren op grote hoogte, uitzicht op de Meije gletsjer, passage langs de oude Galibier-route, aankomst op de top van de Col du Galibier.

Tenzij je in uitstekende fysieke conditie bent, raden we je sterk aan om twee accu's voor je fiets mee te nemen.

De route is van gemiddelde fysieke moeilijkheidsgraad, zowel qua lengte als hoogteverschil. De heenweg is helemaal bergopwaarts.

Topo/stap voor stap

Vertrekpunt - Ga vanaf het toeristenbureau de rue des Grandes Alpes op in de richting van het gehucht Les Verneys 1 - Loop na de brug langs de parkeerplaats om de voetgangersbrug links van de hoofdweg te nemen om het fitnessparcours "Vitta Vittel" te volgen 2 - Ga bij de manege rechtdoor langs de stoeltjeslift Les Verneys 3 - Ga rechtdoor over het pad en vervolgens over de D902 die langs de rivier loopt in de richting van de Col du Galibier en Plan Lachat. Neem bij Ferme des Etroits de route door het gehucht Bonnenuit. 4 - Volg bij Plan Lachat het 4X4 pad omhoog richting het militaire kamp. 5 - Neem bij de 11e bocht het pad rechts richting Lac des Cerces. 6 - Wanneer je het Lac des Cerces bereikt, kun je een omweg maken langs het meer of rechtdoor naar de Col de la Ponsonnière, waar je je fiets een paar keer moet dragen (je bevindt je dan op de GR 57). 7 - Als je de Col bereikt, wacht je een helse afdaling terwijl je de GR 57 vervolgt naar de torrent du Rif. Je passeert verschillende meren en een schuilhut voordat je rechtsaf slaat richting Alpe du Lauzet via de GR 50. 8 - In Alpe du Lauzet neem je de Chemin du Roy die naar de voet van de Col du Galibier leidt. Volg de weg 1 km voordat je de oude Galibierweg (voetpad) neemt die je naar de tunnel brengt. Op dit punt vervolgt u de weg om over te schakelen naar de andere kant van de Col en af te dalen naar Colomban Noir. 9 - Vervolg uw weg op de Galibier (D902) om bijna tot Granges du Galibier af te dalen, stap dan over op een voetpad aan de linkerkant van de weg om via Colomban Noir terug te keren naar Valloire. 10 - Op het voetpad passeert u de schaapskooi. Er is een technische afdaling voordat je het plateau van Lauzette bereikt. 11 - Steek de Lauzette beek over en vervolg het pad richting Valloire. 12 - Steek het water een tweede keer over om bij de D902 te komen, net voor het gehucht Bonnenuit. 13 - Keer terug naar Valloire langs hetzelfde pad als op de heenweg.

Tips

Voorzorgsmaatregelen:
- De routes die je neemt zijn je eigen verantwoordelijkheid. U moet een route kiezen die geschikt is voor uw fysieke en technische mogelijkheden. Als u twijfels hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met bergprofessionals.

- Controleer de weersomstandigheden voordat u op pad gaat.

- Zorg ervoor dat je goed bent uitgerust om veilig te wandelen en de grillen van het weer het hoofd te bieden.

Vertel het iemand als je alleen gaat, en zorg ervoor dat je 's ochtends vertrekt zodat je 's nachts niet overvallen wordt.

Ronde van de Grand Galibier via de Col de la Ponsonnière - VTTAE Routebeschrijving

  • Tarieven

    • Gratis toegang.