VALLOIRE GALIBIER, 4e etappeplaats voor de Tour de France 2024!

Deze zomer wordt Valloire de eerste Franse etappeplaats in de Tour de France! Kom op 2 juli 2024 genieten van de Tour de France, met de Col du Galibier als hoogtepunt.

Wees een van de volgende om de professionele renners aan te moedigen. De Col du Galibier is legendarisch! Op een hoogte van 2642 meter is het een van de beroemdste etappes in de Tour de France. Meer dan een eeuw geleden stak de eerste Tour de France-renner deze Alpenreus over, de natuurlijke grens tussen de Noordelijke Alpen met de Maurienne-vallei en de Zuidelijke Alpen met de Briançon-vallei.

Het is de perfecte gelegenheid om de adrenaline van de race op de top van majestueuze bergen te ervaren en de authentieke charme van ons alpendorp te ontdekken. Maar om het meeste uit deze uitzonderlijke ervaring te halen, is het tijd om het spel voor te zijn en je accommodatie te boeken.

Meer informatie op de website van de Tour de France.

 

Hier is ons advies over hoe je het meeste uit je verblijf in Valloire kunt halen tijdens de Tour de France.

1. Boek uw accommodatie

Of u nu in het hart van het dorp wilt verblijven of in de pittoreske gehuchten, u vindt de perfecte accommodatie om uw verblijf onvergetelijk te maken.

Charmante hotels: Geniet van het comfort en de alpiene gastvrijheid van onze hotels, waar u kunt ontspannen na een spannende dag op de wegen van de Tour.

Vakantiewoningen: Als u de voorkeur geeft aan de privacy van een huis of appartement in de bergen, bieden onze vakantiewoningen u de vrijheid om uw eigen ruimte te creëren.

Gezellige dorpsclubs : Voor een gezellige en levendige ervaring zijn onze dorpsclubs perfect voor gezinnen en groepen vrienden.

Camping en Atypische Accommodatie: Als u van kamperen houdt, biedt Valloire ook kampeerplaatsen zodat u kunt genieten van de alpine natuur en de sfeer van de Tour de France. U kunt ook kiezen voor de ultieme authenticiteit door te verblijven in een traditionele tipi, een unieke ervaring voor de avonturiers.

Boek vandaag nog uw accommodatie om uzelf te verzekeren van een bevoorrechte plaats tijdens de Tour de France etappe in Valloire. Deze once-in-a-lifetime kans verdient een zorgvuldige voorbereiding, en onze accommodatie biedt u uitzonderlijk comfort dicht bij de actie.

 

2. Ontdek alle bergactiviteiten in de zomer

Valloire, een bekende bestemming voor fietsers, is een echt juweeltje. Genesteld in het hart van de Franse Alpen, tussen de Col du Télégraphe en de Col du Galibier. Zomer in Valloire is een buitengewone ervaring die u uitnodigt om de natuur op zijn best te verkennen. Of u nu een bergliefhebber bent, een outdoor liefhebber of gewoon op zoek naar een ontspannen uitje, Valloire heeft iedereen iets te bieden.

Ontdek de zomer activiteiten waarmee u zich kunt onderdompelen in de natuurlijke schoonheid van de regio, waag u op de wandelpaden, ga fietsen, of ontspan bij het Lac des Cerces, en nog veel meer.

Bereid u voor op onvergetelijke momenten in Valloire deze zomer, waar elke dag een nieuw avontuur is dat u dichter bij de natuur en de Alpencultuur brengt. Bekijk onze gids hieronder en plan uw perfecte zomervakantie in deze idyllische hoek van de Franse Alpen.

3. Volg ons nieuws

Om optimaal van dit fantastische festival te kunnen genieten, geven we je alle praktische informatie die je nodig hebt, evenals details over het wegennet dat van kracht zal zijn. En niet te vergeten het evenementenprogramma, de tijdstippen waarop de renners langskomen en de parade van de Tourkaravaan.