Le panoramique, itinéraire raquettes

Le panoramique, itinéraire raquettes

Beschrijving

Een prachtige route met bospassages en panoramische uitzichten. Je start op de Col du Télégraphe en komt aan in het centrum van Valloire.
Ideaal voor een dagje uit met lunch buiten (picknick of bergrestaurant).

De gratis pendelbus bedient de Col du Télégraphe (het vertrekpunt). Deze wandeling is erg zonnig in de namiddag. Als je goed oplet, zie je een heleboel diersporen. Kun jij ze herkennen?

De schaduwrijke gedeelten kunnen ijzig worden. Zoek het uit voordat je op pad gaat.

Wees voorzichtig als je het spoor oversteekt om bij het restaurant te komen.

Tips

Tijdens het wandelen zijn er een paar dingen die je ervaring aangenamer en veiliger kunnen maken. Wandelstokken verbeteren het evenwicht, stijgijzers zorgen voor grip voordat je je sneeuwschoenen aantrekt en regelmatige hydratatie is essentieel.

Neem een fles water en snacks mee om je energie op peil te houden. Bescherm jezelf tegen de zon met zonnebrandcrème en een zonnebril. Zorg voor een paar handschoenen, warme sokken en een warme, waterdichte broek.
Neem een verrekijker mee om je avontuur een extra dimensie te geven.

Controleer tot slot de weersomstandigheden en het lawinegevaar voordat je op pad gaat. Vertel iemand over je reisroute, want de communicatie kan beperkt zijn. Met deze kleine aanpassingen haal je het meeste uit je uitstapje.

Topo/stap voor stap

0 - Vertrek: neem de pendelbus naar de Col du télégraphe.
1: Steek de weg over en ga richting de 3 kruizen.
2: Eenmaal bij de 3 kruizen, neem het kleine pad aan de rechterkant.
3: Volg de paarse borden naar Poingt Rogereuil. Steek voorzichtig het pad over om bij het Edelweiss restaurant te komen.
4: Kom aan bij l'Archaz (pendelbus naar Valloire) of reken 30 minuten meer om in Valloire te komen als je je sneeuwschoenen over de weg uitdoet.

Le panoramique, itinéraire raquettes

  • Tarieven

    • Gratis toegang.